Vacatures in Inkoop/Procurement
Nicole Engel

Stel je maar eens voor wat het zou betekenen als er geen bankbiljetten uit de geldautomaat zouden komen.

Interview met Nicole Engel - Beleidsmedewerker bij DNB

"Geld - heerlijk om te hebben, nog beter om het uit te geven en als je er tastbare flappen voor terug krijgt leef je in een soort walhalla. En dat walhalla bestaat, want dat is mijn werk: ik koop bankbiljetten namens DNB!"

"Dat is niet simpel even een telefoontje naar een drukker, maar betekent veel contact met de Europese Centrale Bank, het organiseren van een aanbestedingsprocedure en veelvuldige controles bij de drukkers. Daarnaast ben ik als chartaal beleidsmedewerker betrokken bij allerlei ontwikkelingen en initiatieven waardoor het bankbiljet nog effectiever, efficiënter en veiliger wordt als betaalmiddel in Nederland.

Wat ik zo leuk vind aan dit werk is dat het er maatschappelijk toe doet. Stel je maar eens voor wat het zou betekenen als er geen bankbiljetten uit de geldautomaat zouden komen. Ondanks pin, credit card en internetbankieren is die flap in je portemonnee een onmisbaar item in betalend Nederland. Of stel dat je het bankbiljet uit de automaat niet vertrouwt of dat het heel smerig eruitziet. Om dit te voorkomen zorgen we ervoor dat het geld in omloop schoon en echt is en doen wij onderzoek bij het publiek.

Enerzijds is mijn verantwoordelijkheid groot, anderzijds ben ik een speler in een groot en vol veld. De contacten met drukkers, andere Centrale Banken, de Europese Centrale Bank en de commerciële banken maken mijn werk afwisselend en leuk. De focus van mijn afdeling ligt op kennis, kennis, kennis om zo een verschil te maken. Het werken met collega’s die bevlogen, professioneel én ook gewoon leuk zijn maakt dit voor mij echt een topbaan."

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 22 mei 2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Inkoopcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956