Vacatures in Inkoop/Procurement

Seminar Sancties en export controls op donderdag 14 september 2017

Bron: DPA Compliance & Risk - 22 augustus 2017

Graag nodigen wij compliance professionals uit voor het seminar 'Sancties en export controls' op donderdag 14 september 2017, dat CMS in samenwerking met DPA Compliance & Risk organiseert.

Sanctiemaatregelen zijn wegens het dynamische en veranderde karakter altijd een punt van aandacht voor (inter)nationale organisaties en overheden. Sancties worden ingezet als reactie op schendingen van het internationale recht of mensenrechten. Het zijn dwingende instrumenten en beogen een verandering in gedrag van het desbetreffende land teweeg te brengen.

Sanctiemaatregelen worden niet alleen ingezet tegen entiteiten, maar ook tegen natuurlijke personen en kunnen vergaande gevolgen hebben. Deze maatregelen zijn er in diverse vormen. De meest voorkomende sancties zijn wapenembargo's, het bevriezen van activa en restricties op handel en financiële transacties.

Het is cruciaal om ondanks de complexe wet- en regelgeving, op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen gelet op het scherpe toezicht en de strikte handhaving. Het bedrijf moet intern een strak monitoringsproces hebben ingericht om ervoor te zorgen dat het sanctiebeleid grondig en regelmatig wordt gemonitord. Dit om te voorkomen dat het sanctiebeleid gedateerd is en wordt overtreden.

Maar hoe blijft u up to date van de ontwikkelingen? In september 2017 kunt u compliant zijn, maar in december zal uw sanctiebeleid hoogstwaarschijnlijk verouderd en achterhaald zijn. Deze vraag zal onder meer centraal staan tijdens dit seminar.

Programma en sprekers
Spreker Tim Hesselink, advocaat internationale handel en douane Meijburg & Co en docent export controls en sancties Erasmus Universiteit Rotterdam, zal u aan de hand van recente praktijkvoorbeelden handvatten bieden om er voor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan de compliance vereisten. Daarnaast zal Eric van der Starre, senior export control officer a.i. Akzo Nobel (www.vdscustomsandtradeconsultancy.eu) ingaan op export controls: de dagelijkse praktijk bij een multinational.

Het seminar start om 16.00 uur en wordt afgesloten met een walking dinner om 18.15 uur.

Kosten
Bij inschrijving wordt een bedrag van EUR 125,- (inclusief BTW) per bijeenkomst in rekening gebracht. Het ontvangen inschrijfgeld wordt ter beschikking gesteld aan een goed doel. Dit jaar betreft het Room to Read. Deze organisatie bevordert onderwijs door middel van programma’s gericht op geletterdheid en op gendergelijkheid. CMS werkt op internationaal niveau samen met Room to Read.

Doelgroep
Graag nodigen wij compliance professionals uit of andere professionals die vanuit hun functie te maken hebben met sanctieregelgeving.

Registratie
U kunt zich inschrijven middels onderstaande registreerbutton. Het seminar 'Sancties & Export controls' maakt deel uit van een programma van de CMS Compliance Academy dat bestaat uit meerdere bijeenkomsten. Indien u wilt deelnemen aan meerdere bijeenkomsten dan kunt u op het aanmeldformulier aangeven welke bijeenkomst(en) u wilt bijwonen.

Opleidingspunten
De Nederlandse Orde van Advocaten kent twee permanente opleidingspunten per bijeenkomst toe.

Alle informatie is hier te vinden:

Lees verder >>

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Inkoopcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956